03.04.2019

У період проведення першого туру виборів Президента України оператор традиційно забезпечував центральну, окружні та дільничні виборчі комісії телекомунікаційними послугами, зокрема, каналами передачі даних, доступом до інтернету та голосовою телефонією

Для надання послуг використовувались оптична та мідна телекомунікаційна інфраструктура та конвергентні рішення з використанням проводового та радіозв’язку. Послуги було надано у повному обсязі.

Оператор провів низку профілактичних заходів як для інформаційного, так і для фізичного захисту інфраструктури. Сертифікований центр моніторінгу подій інформаційної безпеки (security operation center) забезпечував контроль за відсутністю кібератак. Для фізичного захисту мережі, зважаючи на велику кількість крадіжок протягом останніх років, оператор заздалегідь провів позачергову інспекцію кабельних ліній уздовж автотрас, забезпечив посилену приватну охорону окремих ділянок та фізичне блокування доступу до кабельної каналізації. Це дозволило суттєво знизити кількість злочинних пошкоджень мережі. За цей період на телекомунікаційній мережі Укртелекому було зафіксовано всього декілька спроб викрадення кабелю. Реакція на ці інциденти була оперативною, зловмисників затримано, надання послуг оперативно відновлено. Так, 31 березня у м. Сіверськ Донецької області відновили надання послуг п’яти виборчим дільницям, які зловмисники позбавили телефонного зв’язку при спробі викрасти магістральний телекомунікаційний кабель у м. Бахмут. Крадіїв було затримано на місті силами охоронної компанії та передано поліції. І ще один інцидент стався у м. Кривий Ріг, де в ніч проти 1 квітня злодії пошкодили волоконно-оптичний кабель. Працівники Укртелекому оперативно відновили оптичну мережу.

Перейти до списку всіх новин