03.09.2019

Новозбудована мережа оптичного Інтернету в селах від Укртелеком містить понад три тисячі абонентів – Вінницька область є лідером за кількістю і швидкістю підключення.

З 19 областей, в яких наразі тривають роботи з розбудови нової мультисервісної мережі швидкісного Інтернету, Вінницька область – лідер за швидкістю будівництва і підключення абонентів. В області прокладено майже 90 км волоконно-оптичних ліній зв’язку та встановлено сотні елементів телекомінфраструктури, яка вже обслуговує понад пів тисячі абонентів. Абоненти, що підключились до нової мережі, мають можливість користуватися оптичним інтернетом на швидкостях до 1 Гбіт/с (1024 Мбіт/с), інтернет-телефонією та інтерактивним телебаченням.

У цілому, Інтернет в сільській місцевості набирає обертів. За два неповних місяці вже підключено понад 3,5 тисячі абонентів. А темп підключення до новозбудованої інтернет-мережі свідчить про високий попит на доступ до швидкісного Інтернету незалежно від місця проживання абонента.

Проект з розбудови оптичної мультисервісної мережі за технологією GPON зараз реалізується у 19 областях: Запорізькій, Волинській, Івано-Франківській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Полтавській, Сумській, Харківській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Чернігівській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Тернопільській областях.

Загалом же планується будівництво понад 3,5 тисячі кілометрів оптичних ліній для забезпечення швидкісним Інтернетом майже 300 населених пунктів.

Перейти до списку всіх новин