05.08.2019

Невеликі населені пункти - Укртелеком активно підключає абонентів до Інтернет у межах проекту з розбудови оптики.

Укртелеком продовжує забезпечувати оптичним Інтернетом села у рамках масштабного проекту. На першому його етапі мешканці у 65 населених пунктах 16 областей уже починають користуватися швидкісним Інтернетом і кількість їх постійно збільшується. За останній час темпи підключення абонентів зросли до сотні на добу.

А тим часом оператор розпочав і наступний етап реалізації проекту. Це означає, що вже розбудовується оптична інфраструктура ще у 66 населених пунктах різних областей, де скоро з’являться користувачі нової мережі.

Таким чином роботи з будівництва оптики Укртелеком ведуться вже у 19 областях: Запорізькій, Волинській, Івано-Франківській, Рівненській, Хмельницькій, Чернівецькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській, Полтавській, Сумській, Харківській, Вінницькій, Житомирській, Черкаській, Чернігівській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Тернопільській областях.

Нагадаємо, що цей масштабний проект передбачає будівництво понад 3,5 тисяч кілометрів оптичних Інтернет ліній Укртелеком, у результаті чого мешканці 300 невеликих міст та сіл отримають можливість користуватися оптичним інтернетом на швидкості до 200 Мбіт/с, інтернет-телефонією та інтерактивним телебаченням. Реалізовує його Укртелеком спільно із словенською телекомунікаційною компанією «Іскрател».

Перейти до списку всіх новин